Light Orange Pointer Myriam's Eu Zin: 4 Γλυκά με άρωμα καλοκαιριού

4 Γλυκά με άρωμα καλοκαιριού

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για δροσερά γλυκίσματα από τα χεράκια σας

Γλυκά με άρωμα καλοκαιριού


ΚΈΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΎ

sponge-cake-165



Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα βούτυρο
3 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
3 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
1 μπέικιν μπάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού καθώς επίσης και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν μπάουντερ. Το ανακατεύετε καλά και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί, το αφήνετε να ψηθεί για μία ώρα στους 180 βαθμούς κελσίου. Όταν το βγάλετε από τον φούρνο πασπαλίζετε το με το ξύσμα πορτοκαλιού και το σερβίρετε.

Καλή επιτυχία! 


Τάρτα Λεμονιού


Η συνταγή της... τεμπέλας!



Η τάρτα λεμονιού είναι εύκολο γλυκό που γίνεται
πολύ γρήγορα. Η τάρτα ταιριάζει στο πρωινό, απογευματινό,
τσάι, καφέ, ή επιδόρπιο σ' ένα γεύμα.


Τάρτα λεμονιού

Προετοιμασία: 20 λεπτά και 1 ώρα για το πάγωμα της ζύμης | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα 
Συνταγή για: 5 μερίδες 
Υλικά για τη ζύμη: 
Κομμένο κύβους βούτυρο150 γρ. 
Ζάχαρη60 γρ. 
Χτυπημένο αυγό1 
Αλεύρι300 γρ. 
Νερό2 κουταλιές σούπας 
Υλικά για τη γέμιση: 
Λεμόνια3 (χυμό και ξύσμα) 
Βούτυρο80 γρ. 
Αυγά3 μέτρια 
Ζάχαρη250 γρ. 

Οδηγίες: 
1. Ετοιμάζετε τη ζύμη, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το αλάτι. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα. Βάζετε ολόγυρα το βούτυρο, στο κέντρο το αυγό και πασπαλίζετε με την ζάχαρη. Ζυμώνετε και αν χρειάζεται προσθέτετε και το νερό. Μην παραδουλέψετε τη ζύμη. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.
2. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγετε σε δίσκο, τέτοιου μεγέθους, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας 24 εκ. Βουτυρώνετε την ταρτιέρα και την καλύπτετε με την ζύμη.
3. Λιώνετε το βούτυρο για τη γέμιση. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, δυνατά για 2 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο λίγο - λίγο, το χυμό των λεμονιών και το ξύσμα. Αδειάζετε το μείγμα στην ταρτιέρα.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και όταν κρυώσει λίγο ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
5. Σερβίρετε την τάρτα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη ή σαντιγί ή σκέτη.

Μους (γιαούρτι - λεμόνι)


Iδανικό για μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα , γιατί καθαρίζει η γεύση σας και δεν θα έχετε βαρύ στομάχι.



p1310029_400 

Υλικά
  • 1 κιλό γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
  • Χτυπάτε στο μίξερ το γιαούρτι με τα δύο γάλατα και ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό των λεμονιών.
  • Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή κρέμας σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύετε το ξύσμα των λεμονιών.
  • Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με 1 φέτα λεμόνι και 2 φιλαράκια δυόσμο.
Καλή επιτυχία!


Μπισκοτοζελέ




Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή σαβουαγιάρ
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
1 ποτήρι γάλα με λίγο κονιάκ
σαντιγί

Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. 

Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και την αφήνουμε λίγο να σταθεί.

Στη συνέχεια βουτάμε στο γάλα τα πτι-μπερ και βάζουμε μία στρώση από αυτά σε κάνουμε σε ένα πιρέξ. Αν θέλετε τα μπισκότα πιο τραγανά μπορείτε απλώς να τα ραντίσετε ελαφρώς με λίγο γάλα ή με λίγο κονιάκ.

Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια και το βάζουμε το πιρέξ για λίγο στο ψυγείο. 

Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το ρίχνουμε και αυτό στο πιρέξ -πάνω από την κρέμα- και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο έως ότου παγώσει το ζελέ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο ζελέ ψιλοκομμένα κομμάτια φρούτων της αρεσκείας σας.

Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό σας με λίγη σαντιγί
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...