Light Orange Pointer Myriam's Eu Zin: Πώς θα νικήσεις τον υπερβολικό ιδρώτα

Πώς θα νικήσεις τον υπερβολικό ιδρώτα

νίκησε ιδρώτα

Δύο είναι οι sos λύσεις για να περάσεις αυτό το καλοκαίρι με καθαρό T-shirt και κυρίως χωρίς μόνιμα ιδρωμένο μέτωπο και παλάμες!
Από τη Νανά Χατζή
Μήπως τα ιδρωμένα χέρια σου σε φέρνουν σε δύσκολη θέση σε κάθε σου γνωριμία, ή σε κάθε επαγγελματικό ραντεβού; Μήπως οι λερωμένες στάμπες στο T-shirt σου, προσελκύουν τα βλέμματα για λάθος λόγους;
Υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείς από το πρόβλημα  γρήγορα και ανώδυνα και να απολαύσεις τις καθημερινές δραστηριότητες και τις διακοπές σου χωρίς το άγχος του υπερβολικού ιδρώτα.
Ρωτήσαμε τη δερματολόγο Δρ Αμαλία Τσιατούρα, ποιες λύσεις προσφέρει η επιστήμη στην περίπτωση της υπεριδρωσίας:
Το μπότοξ
Σε ορισμένους ανθρώπους οι αδένες που παράγουν ιδρώτα υπερλειτουργούν με αποτέλεσμα η έκκριση να είναι υπερβολική και ο ιδρώτας εμφανής ακόμα και στα strapless φορέματα. Το γνωστό σε όλους μας μπότοξ δεν εφαρμόζεται μόνο στις ρυτίδες του προσώπου.
Όπως εξηγεί η δερματολόγος, η φαρμακευτική ουσία έχει λάβει έγκριση και για την υπεριδρωσία. Με μικρές ενεσούλες που θα κάνει τοπικά, θα απαλλαγείς από τον ιδρώτα στις παλάμες, το μέτωπο, τις μασχάλες, τα πέλματα. Το αποτέλεσμα θα διαρκέσει περίπου 8 μήνες και θα σε απαλλάξει από τη ρουτίνα να εφαρμόζεις συνέχεια αντιιδρωτικές πούδρες και κρέμες. Το botox αναστέλλει την λειτουργία των αδένων που εκκρίνουν ιδρώτα με αποτέλεσμα το δέρμα σου να μην σε προδίδει ποτέ. Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής.
Το laser υπεριδρωσίας
Το laser είναι ιδανικό για τον ιδρώτα στις μασχάλες σου και το πλεονέκτημα που προσφέρει είναι πως ξεμπερδεύεις οριστικά από το πρόβλημα. Χρειάζεται μόνο 1 συνεδρία, στην οποία ο δερματολόγος θα καυτηριάσει τους ιδρωτοποιούς αδένες.
Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και ολοκληρώνεται σε 40’. Ουσιαστικά το laser αυτό αδρανοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες. Η θεραπεία είναι ασφαλής γιατί δεν επηρεάζει τους γύρω ιστούς, όπως νεύρα και αγγεία» εξηγεί η δερματολόγος. Η αποτελεσματικότητα του laser είναι γύρω στο 85% και η μέθοδος εκτελείται με ασφάλεια στο ιατρείο. Αμέσως μετά θα επανέλθεις στις δραστηριότητές σου. Μπορείς να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα μετά από 1 εβδομάδα.
Πηγή: www.joytv.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...